Gréckokatolícky farský úrad Jakubany - OZNAM

 

Sledovanie sv. liturgie cez internetový prenos, kliknutím na link/stream TU: www.youtube.com/watch

(môžu sa vyskytnúť technické problémy s prenosom)

 

Na základe prijatých opatrení, ktoré vydal Úrad verejného zdravotníctva SR konferencia biskupov SR oznamuje, že účasť na bohoslužbách sa obmedzuje na 50 osôb. Z tohto dôvodu bude aj v našom chráme od dnes 01. 10. 2020 obmedzený počet ľudí, ktorí môžu vstúpiť dnu na počet do 50 osôb (vrátane p. farára a osôb asistujúcich pri slúžení sv. liturgie).

Sv. spoveď bude prebiehať  v priestoroch chrámu , avšak počet osôb nemôže presiahnuť  počet 50. Pri vstupe do chrámu bude kurátor rozdávať lístočky s poradovým číslom. Veriaci, ktorý nebude mať lístoček sa môže vyspovedať, avšak sv. liturgie sa musí zúčastniť vonku z dôvodu naplnenia kapacity. Prosíme o rešpektovanie tohto nariadenia. Počas sv. liturgie je dovolené zdržiavať sa vonku, avšak dodržiavať  povinnosť 2m vzdialenosti medzi osobami a nosenie rúška. 

Slovenskí biskupi  od 1. 10. 2020 až do odvolania udeľujú všeobecný dišpenz od fyzickej účasti na nedeľných bohoslužbách. Prosíme teda veriacich vyššieho veku, ako aj trpiacich chronickými ochoreniami, aby uprednostnili sledovanie sv. liturgií prostredníctvom TV LUX  alebo Logos.

Zároveň oznamujeme, že farský úrad pracuje na tom, aby sa sv. liturgie z nášho chrámu dali sledovať prostredníctvom internetu.

 

Na výkon bohoslužieb, sviatosti krstu, pohrebného obradu a sobášneho obradu platí rovnaký počet osôb a to 50. 

 

V prípade potreby je p. farár a p. kaplán k dispozícii buď na fare alebo na tel. číslach uvedených na stránke farnosti.

 

VIAC: www.jakubanycirkev.sk/

Nastavenia cookies