Gréckokatolícky farský úrad Jakubany - OZNAM

Gréckokatolícky farský úrad v Jakubanoch oznamuje veriacim, že z dôvodu povinnej karantény p. farára budú dňa 01. 01. 2021 (t. j. piatok) a dňa 03. 01. 2021 (t. j. nedeľa) slúžené len 2 sv. liturgie v chráme, a to o 08:00 hod. a 10:30 hod., počet osôb v chráme ostáva nezmenený a teda 25% kapacity miest na sedenie.

 

V daných okolnostiach treba ešte seniorov, chronicky chorých a rizikové skupiny požiadať, aby návštevy bohoslužieb zvážili.

Treba tiež zreteľne a jasne zdôrazniť, že stále platia všetky hygienické opatrenia: povinné sú rúška, dezinfekcia pri dverách, nepodávanie rúk, nepoužívanie otvorených nádobiek so svätenou vodou, dezinfekcia rúk kňazov pred rozdávaním svätého prijímania, rozdávanie Eucharistie do rúk – okrem prípadov objektívnej nemožnosti, dezinfekcia použitých nádob a taktiež pravidelná dezinfekcia priestorov, hlavne dotykových plôch, kľučiek, podláh a predmetov.

 

 

Naďalej budeme vysielať slávenia sv. liturgii z nášho chrámu prostredníctvom YouTube kanálu.

Vysielanie prebieha v čase sv. liturgii podľa programu na 

www.youtube.com/channel/UCBNRJFpWhDXhaaJEEEg30ZQ/live 

(vysielanie prebieha v čase sv. liturgii podľa programu).

 

 

Účasť na pohrebe v dome smútku je možná pri obsadenosti 1 osoba na 15 m2, v našom dome smútku je to 30 osôb. 
 

 

Nakoľko sa bohoslužby aktuálne  konajú bez účasti veriacich a farnosti budú mať znížený príjem z milodarov (zvončeka), prosíme veriacich o priebežnú finančnú podporu formou príspevku (ofery) do pokladničky nášho chrámu, ktorá sa nachádza v predsieni chrámu alebo na bankový účet farnosti. Vopred úprimne ďakujeme a vyslovujeme Pán Boh zaplať.

Číslo účtu  farnosti Jakubany je SK94 0200 0000 0012 4218 3553

 

Odporúčame sledovať bohoslužby prostredníctvom katolíckych a verejnoprávnych médií (RTVS, LOGOSTV  v sekcii živé prenosy).

Nastavenia cookies